Blog > Komentarze do wpisu
WEGAŃSKA PASCHA

Przepis znajduje się na moim nowym blogu Sojaturobię:

sojaturobie.blogspot.com/2012/03/weganska-pascha_25.html

niedziela, 25 marca 2012, wegetarinka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
margot11
2012/03/25 19:46:48
Od dawna wiedziałam ,że jesteś jedną z najbardziej kreatywnych osób w kuchni ,ale dziś ta pascha mnie utwierdziła,że Ty Asiu jesteś Królową Wegańskiej Kuchni
Pascha nie dość że wyjątkowo śliczna , to jak czytam skład to rozpływam się z zachwytu
-
wegetarinka
2012/03/26 09:06:56
hehe, Ala, bo spłonę! ;)
-
pinkcake
2012/03/26 09:14:04
Bomba! Już się bałam, że dasz tofu;)
-
wegetarinka
2012/03/26 09:34:23
spoko, będzie i tofu ;)
-
margot11
2012/03/26 09:51:21
Asiu, nie płoń bo to prawda , ja jak zaglądam do ciebie to z bijącym na najwyższych obrotach sercem , kurcze ile ja już tych rzeczy w swojej kuchni wykorzystałam i babola nie było nigdy , a raczej ochy i achy
A tofu to ja lubię :D i chętnie zobaczę co z tam z tofu uczyniłaś :)))
-
Gość: Marcin, *.t19.ds.pwr.wroc.pl
2012/04/01 11:40:52
Witaj, jaką puszkę mleka kokosowego trzeba kupić? Bo widziałem i duże i małe.
Pozdrawiam
-
wegetarinka
2012/04/01 12:15:13
hej Marcin, słuszne pytanie :) użyłam tej większej- 400 ml; pozdrawiam!
-
Gość: Gosia, *.dynamic.chello.pl
2012/04/06 18:03:14
A co zrobić ze startym jabłkiem i sokiem owocowym ? Nie zauważyłam żeby w przepisie było napisane co dalej z nimi zrobić ... ? A masę kokosową i migdałową zmieszać jeszcze na wolnym ogniu?
-
wegetarinka
2012/04/06 20:11:38
Gosia, podgrzewamy zmiksowane migdaly, a potem rozcieramy je z masa kokosowa- nie podgrzewamy- w misce; namoczone bakalie z jablkami i sokiem przekladamy do utartej masy, sok niekoniecznie, choc i tak niewiele go bedzie- bakalie go wchlona; przepraszam za brak polskich liter i mam nadzieje, ze pascha Ci posmakuje :)
-
Gość: noita, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/04/08 13:59:30
Na świątecznym stole znalazła się pascha wykonana wg. powyższego przepisu i muszę powiedzieć, że przerosła moje oczekiwania :D Przepyszna, dziękuję i linkuję/polecam innym!
-
Gość: ziebra, *.escom.net.pl
2012/04/08 17:51:38
ja też zrobiłam. niebo w gębie. fantastyczne bakalie :) następnym razem spróbuję zamiast migdałów - nerkowca albo orzechy brazylijskie, ażeby uniknąć pewnej, eee, wiórowatości /mam wrażenie, że z nerkowców gładsza masa/
-
wegetarinka
2012/04/12 00:11:18
dziewczyny, dziękuję za opinie, to bardzo cenne!
ziebra, tak, też myślałam o nerkowcach, ale z migdałami taniej ;)
-
Gość: Michelle, *.btk.net.pl
2013/03/15 15:03:16
A nie da się niczym innym zastąpić tej doniczki ? :D
Ważne są te dziurki na spodzie tak?
-
wegetarinka
2013/03/15 18:17:52
tak, dziurka jest dość ważna :)
ale, jeśli nie masz doniczki, to włóż masę do miski, a tą wstaw do większej- żeby wilgoć miała gdzie odpłynąć, powinno się udać
-
wegetarinka
2013/03/15 18:25:57
tylko obciążyć musisz dobrze!
KONTAKT:przepisybajki@vp.pl
WAŻNE !!!!
Wszystkie zdjęcia oraz przepisy, w których nie podaję źródła inspiracji, są MOJĄ WŁASNOŚCIĄ i NIE ZGADZAM SIĘ NA ICH KOPIOWANIE BEZ MOJEJ ZGODY, zwłaszcza w celach komercyjnych! (USTAWA z dnia 4/02/1994 o prawie autorskim i prawach pokrewnych).

ZABAWKI DLA DZIECI: Zabawki dla dzieci

EMPATIA DLA ZWIERZĄT I BLOGI WEGE: empatia, dla zwierząt i wege blogi

BLOGI KULINARNE: Durszlak.pl